Over Ons

Team Overlord   (teamnummer 105)

Twee beste Vrienden, compagnons en gezamelijk één doel: Johan en Jaco willen zo veel mogelijk geld 

ophalen voor Serious Request en voor de SJS Foundation door een geslaagde Noordkaap Challenge neer te zetten. De teamnaam Overlord verwijst naar naar het feit dat alles overwonnen kan worden. zo zien de heren dit als een serieuze zaak waar zij graag hun steentje aan willen bijdragen. Wat motiveert hen om deze reis te ondernemen?

Johan: “Het avontuur trekt ons aan. Maar ook het doel van de actie maakt het zo belangrijk, omdat we zo aandacht kunnen vragen kinderen midden in oorlogsgebieden. Om later het getroffen gebied weet te laten bloeien is daar juist NU hulp voor nodig.
“Tijdens de reizen buiten Europa zie je dingen van de wereld die je doen beseffen dat we het in Nederland nog zo slecht niet hebben. Daardoor raak je betrokken bij het leed wat elders in de wereld soms de werkelijkheid van alle dag is.”

Jaco: Uiteraard is dit de uitgelezen mogelijk om iets te kunnen doen voor de goede doelen. Om de mogelijkheid te krijgen om op deze manier de aandacht ergens op te krijgen is dit denk ik wel de uitgelezen manier. Ook ik ben SJS Slachtoffer, en dit is waarschijnlijk de laatste grote uitdaging die ik kan doen waarmee ik kan laten zien dat niet alleen wij hulp nodig hebben maar ook de oorlogskinderen. "dit is voor mij een zeer grote motivatie om dit te gaan doen"

Johan en Jaco werven vooraf sponsors voor de goede doelen. Maar dat doen zij niet zomaar: “Niet het handje ophouden en geld vragen, maar er ook iets voor terug doen”, is de insteek. Daarom vragen wij  vooraf aan het zakenleven of zij ons willen sponsoren, maar vragen we het thuisfront om hen uit te dagen met speciale challenges. De uitdagingen waarvoor het meest wordt gedoneerd, worden meestal uitgevoerd, zoals onderweg een iglo bouwen, ijsvissen of een échte ice bucket challenge. Maar als wij de mogelijkheid krijgen gaan we ook zeker voor de kleine challenges. Jaco " Ik heb in het leven wel geleerd, wie het kleine niet eert..." Johan" Daarnaast maken ook de meest vreemde challenges dat het natuurlijk extra leuk wordt!”

De vrienden verwachten dat het een zware en ijskoude tocht gaat worden. De eerste sponsoren hebben zich al gemeld, dit dan voornamelijk om er voor te zorgen dat de tocht veilig en "warm" verloopt. Toch kijken ze er ook enorm naar uit. Johan: “Ik ben tevreden als we een sponsorbedrag van ten minste 10.000 euro binnen hebben, we weer veilig thuis komen en lol hebben gehad, haha". En als we met veel verhalen en foto’s thuiskomen natuurlijk!”