Taivalkoski naar Ranua

12-12-2015 20:37

Vandaag de mooiste trip tot nu toe. Na eerst Team Hella op weg te hebben geholpen ,met hun challenges (we hebben er zelf nog niet zo veel) konden we vandaag kiezen tussen 2 opties. of de provinciale weg weer op, of de binnenwegen via een roadbook.
Aangtufte ezien we gister wel genoeg 80wegen hebben gezien, nu dus lemker over de binnenweggetjes.
Wat is dat letterlijk genieten, de zafira heeft zich niet laten kennen en tufte vrolijk overal doorheen. wel vreemd is dat de locals je daar met een bloedgang voorbijstuiven terwijl je gewend bent dat nederland met 2centimeter sneeuw al helemaal in de error slaat.
Met de stoute schoenen aan toch maar eens kijken wat er gebeurd als wij ook met dikke platen ijs en 10/15cm sneeuw het gaspedaal even lekker in trappen. nou ik snap ze hier wel. de zafira liet zich niet kennen en vond 110km/u in de sneeuw toch veel lekkerder. niet constand op en af schakelen bij elke heuvel of bocht, maar gewoon remmen en sturen met je gaspedaal.

De afstand was niet heel lang vandaag, maar het eindresultaat was wel een mooie beloning, logeren in wildlivecentrum Gulo Gulo met een super luxe huisje met alles er op en eraan, sauna, luxe keuken, alles automatisch(domotica) en niet onbelangrijk, heerlijke bedden. We vinden het allemaal erg jammer dat we alweer vroeg op pad moeten morgen.

Terug