Ranua naar Inari

13-12-2015 17:19

De dag van de wensen... Want onderweg komen we langs het mooie santa claus village in Rovaniemi
na een heerlijk ontbijt in Gulo Gulo gaat iedereen mooi optijd op route. Wij nemen de binnendoor route, welke achteraf nog korter blijkt te zijn ook, nog voor santa wakker is staan wij al voor de poort.
Na even rondgekeken te hebben in dit commerciele centrum vervolgen wij onze weg in lapland, we zitten nu immers boven de artic circle.

wederom is er keuze tussen 2 routes, de hoofdweg, of de binnenweggetjes. Samen met en ander team besluiten wij dat we wat meer cultuur en gaan lekker binnendoor over allemaal smalle binnenweggetjes waarbij er vele nog niet eens zijn bereden sinds er sneeuw ligt.

na veel geglibber en geglij krijgen we de indeling door van de slaapplaatsen, de ene helft gaat naar een hotel, de andere helft gaat naar een blokhutjescamping Wij raken in de blokhutjes. Deze zijn voor 4 personen ongeveer 3.5 bij 4 m..
Omdat er geen dinner bij de blokhutjes zit gaan we op zoek naar een plek om te eten, we eindigen met het grootste gedeelte van de groep bij een 4 sterren hotel met restaurant, 2 kilometer verderop. we laten ons op verzoek van de gastvrouw verassen door de specialiteit van de kok te laten serveren. Biefstuk van rendier. uiteindelijk krijgen wij voor een best pittige prijs 2 kleine stukjes gerookt vlees op ons bord. Hadden we nu maar 100 meter verder gelopen en gestrand bij het pizza huisje. De kleine slaapplaats wordt goedgemaakt door de eerste aanschouwing van het noorderlicht, deze was vandaag op sterkte 4 van 8, dus deze was redelijk goed te zien.

Morgen gaan we richting Noordkaap, we hebben er zin in!!

Terug