Noordkaap naar Alta

16-12-2015 23:31

Eindelijk was het zover.

Smorgens om 8 uur werden we allemaal naar de eetzaal geroepen. Arthur zou leuk nieuws hebben. Ook minder leuk nieuws maar dat zouden we zometeen wel horen.

Om half 9 kwam hij met het verlossende woord, na veel gebel met verschillende instanties zou ondanks de weersomstandigheden de slagboom toch open gaan. Om 11 uur moesten we allemaal 20 kilometer hoger opstellen en zouden we in groepjes naar boven gehaald worden. Het had de hele nacht flink gesneeuwd, dus eigenlijk had iedereen de hoop al opgegeven. De weg naar boven was een drama, één grote glijpartij, auto's die van de weg gleden, vanwegen de laag ijs niet omhoog kwamen, en de één na de andere stond stil op de laatste paar kilometer. Na verschillende teams geholpen te hebben met sneeuwkettingen, een sleepje tot er weer grip was en extra bijschijnen met de verlichting daar waar nodig is iedereen goed en wel boven gekomen. Helaas was het weer zo slecht dat een paar teams tussen de storm de mazzel hadden op een paar mooie foto momentjes, wij hebben alleen de auto op de foto kunnen nemen voor de globe toen er een paar seconde later geen hand voor ogen meer te zien was. veel teams hebben niet de pics kunnen maken waar ze later op terug kunnen kijken.
Het slecht nieuws waar mee gekomen werd is dat we nu vrij laat zouden aan komen op onze volgende bestemming, dus het programma wat in elkaar gedraaid was voor die dag was helemaal overhoop gehaald.
De terugreis naar beneden was nog erger dan naar boven, maar nadat we het schiereiland af waren ging het een stuk beter. De sneeuwkettingen gingen af en we zijn heerlijk in één ruk doorgereden naar Alta. Na een bijna doodervaring 2 km van de camping ( een sneeuwschuiver op de verkeerde weghelft, bergje af in een bocht, de sneeuwrijders weet wat dit kan betekenen) zijn we heel huids aangekomen op een primitieve camping met wederom hele kleine blokhutjes waar je net aan met 4 man in kon. Omdat het programma toch niet doorging en wij als één van de eerste op de camping waren aan gekomen hadden we de avond voor ons zelf. We zijn even de mooie stad Alta in geweest. er is daar een mooi winkelcentrum welke winteruitverkoop had. dat moet je natuurlijk niet tegen Johan en Jaco vertellen:) dus shoppen!! Na 2 heerlijke noorse winterjassen rijker het winkelcentrum uitgeveergd te worden één van onze favoriete bezigheden deze trip, een overheerlijke lokale delicatesse opgesnort, een echt lokale hamburger. Jeetje wat hebben wij veel hamburgers gegeten deze afgelopen dagen. Terug op de caming nog even heerlijk bij het kampvuur en daarna tukken. Morgen een hele mooie trip naar één van de top vijf de meest haunted places of the world 

Terug