Inari- Naar Honningsvâg

14-12-2015 17:49

vandaag 3 uur het bed uit, 4 uur ontbijt met reeds ingepakte en klaarstaande auto, 2 broodjes naar binnen schuiven en zo snel mogelijk op pad. we hebben maar een paar uur de tijd om voor de slagboon richting noordkaap te komen.

Deze gaat 11 uur open en het is minimaal 6 uur rijden.

Ondertussen is het flink aan het sneeuwen, dus dit was een hele spannende rit.
Dat het zo sneeuwde hebben ook veel teams geweten. Vandaag was de dag met de meeste ongevallen. van auto's die de vangrail kopte, tot betonpaaltjes in de berm. Halverwege is het ook nog eens vreselijk gaan ijsselen, dus we reden uiteindelijk op een grote ijsplaat, en dit ongeveer 100km lang Vlak voor de tunnels welke het scheireiland van de noordkaap verbind met het vasteland verbind. Vanaf hier begonnen de sneeuwstormen, en deze zijn hier schijnbaar niet misselijk. We hebben wel van een aantal lokals mogen vernemen dat het al 25 jaar niet meer zo erg is geweest.
Dit resulteerde dat de slagboom voor de tunnel gesloten was en wij hier uiteindelijk tot de storm was gaan liggen moesten wachten langs de kant van de weg. Na een kleine 3 uur konden we weer gaan rijden, maar was ook de slagboom voor de volgende tunnel weer gesloten omdat de storm weer was gaan toenemen. Eind resultaat.... Vandaag geen Noordkaap voor ons ( en de rest)

We zijn uiteindelijk pas rond 3 uur aangekomen in het hotel, dit was een koud en kil gebouw, na navraag bleek dit een oud ziekenhuis geweest te zijn. Zo  voelde en rook het er ook. We hebben het er met zn alle wel heel gezellig gemaakt, want we laten het natuurlijk de pret niet deren.

Na een paar rondjes in het vissershaventje gereden te hebben zijn we met zn alle geindigd in een lokaal restaurant/bar.

Hopen dat we morgen wel naar boven kunnen.

Terug